Welsh Springer Spaniel

Racenummer DKK: 1260
Gruppe : 08
Racens hjemland :
Specialklub : Spaniel Klubben

Tidligste alder ved fotografering

HD foto : 12 måneder
AD foto : 12 måneder
OCD foto : 12 måneder

Racen har følgende minimumskrav for at kunne anvendes i avl

Avlsrestriktioner:

Det skal på behørig vis dokumenteres, at faderen til et hvalpekuld har normale testikler på normal plads. Dette kan dokumenteres ved hjælp af en dyrlægeattest eller en præmiering på en FCI/DKK anerkendt udstilling. 

Der henvises herudover til DKK’s stambogsføringsregler

Avlsanbefalinger:

For at få Basis Plus stambog med teksten ”Denne hund er avlet efter Spanielklubbens og DKK’s avlsanbefalinger” skal følgende være opfyldt:

  1. Begge forældredyr skal før parring have HD status A, B eller C registreret i DKK.
  2. Begge forældredyr skal før parring være øjenundersøgt af et medlem af Den Danske Dyrlægeforenings øjenpanel eller anden af DKK godkendt øjendyrlæge og fundet fri for PRA og arvelig katarakt (1. Posterior polær subcapsulær katarakt – bagerste polstær – eller 2. Cortical katarakt – katarakt i linsens bark).  Undersøgelsen kan tidligst foretages når hunden er 12 måneder gammel og en øjenattest må ikke være mere end 12 måneder gammel på parringstidspunktet.

    Hunde, der er øjenundersøgt og fundet fri for PRA og arvelig katarakt efter det fyldte 8. år, vil blive betragtet som permanent frie og vil ikke skulle øjenundersøges yderligere for at overholde avlsanbefalingerne.
  3. For øvrige øjensygdomme gælder, at forældredyrene ikke må være registreret med samme øjensygdom i DKK. Undtaget herfra er distichiasis. 
  4. Begge forældredyr skal før parring være præmieret på en FCI/DKK anerkendt udstilling med mindst Very Good eller være eksteriørgodkendt på en eksteriørbedømmelse

Indført 1.4.2019  

Farver for racen

Forkortelse

Kastanierød Og Hvid Kr/Hv

Filer

Skema til eksteriørbedømmelse/avlsgodkendelse (kun til brug for specialklubben)
Racestandard
Mentalbeskrivelse
Mentalbeskrivelse